brama

Napisane przez: Karina Powała 18-03-2020

Służą tym, którzy są na pierwszej linii frontu

Sytuacja związana z koronawirusem coraz częściej pokazuje nam, że jesteśmy ludźmi empatycznymi, chcącymi pomagać w tym trudnym dla nas wszystkich czasie. Naszych problemów nie da się nawet w części porównać do tego, z czym zmaga się teraz służba zdrowia. W związku z zamknięciem lokali gastronomicznych załoga wodzisławskiej Trattorii postanowiła wykorzystać swoje możliwości tak, żeby chociaż trochę pomóc w tych trudnych chwilach.

Decyzję o kontynuowaniu pracy podjęto na spotkaniu z pracownikami. Pan Jarosław – szef Trattorii przygotowując posiłki, które niebawem trafią do ratowników medycznych i nie tylko, nuci słowa Stanisława Sojki: „Życie nie tylko po to jest, by brać. Życie nie po to, by bezczynnie trwać. I aby żyć, siebie samego trzeba dać..”. Tekst piosenki jest bardzo wymowny i adekwatny do obecnej sytuacji. Postawa całego zespołu Trattorii pokazuje nam wszystkim, że w trudnych momentach naszego życia możemy się zmobilizować i działać, tak by nieść pomoc innym. W trudnym czasie dla nas wszystkich to właśnie, prócz służby medycznej, restauratorzy, przedsiębiorcy najbardziej narażeni są na ogromne straty finansowe, a mimo to nie wahają się ani chwili nieść pomocy innym. Pracują zawsze, kiedy inni z reguły wypoczywają – w soboty, niedziele, święta.

foto: Trattoria

Zachęcamy do zamawiania posiłków na wynos. Nie obawiajmy się, personel jest zdrowy i nie wyjeżdżał w ostatnich dniach do krajów o zwiększonej zachorowalności. Trattoria posiada procedurę HACCP, która gwarantuje szczególne środki ostrożności. Zawsze, ale szczególnie w te dni wzmacnia czujność, przeprowadza dodatkowe dezynfekcje stanowisk pracy i miejsc najczęściej dotykanych. Płatności dokonuje się tylko za pomocą kart płatniczych. Zamówienia można składać telefonicznie 503 035 300 lub przez panel na stronie internetowej również z możliwością płatności online: https://bit.ly/3a1N2uC.

foto: Trattoria

Nie pozostańcie obojętni wobec lokalnych firm, kupujcie artykuły spożywcze „u swoich”. Małe firmy potrzebują wsparcia i możecie im pomóc, poznacie jednocześnie nowe smaki i lokalnych rzemieślników.

Pyszne jedzenie zamówicie również w tych wodzisławskich lokalach:

Restauracja Wiejska ChatkaFanaberia Cafeteria oraz najlepsze Sushi od SUSHI KINGRybnika także Pilsner Pub Wodzisław – Restauracja – Catering.

źródło: Karina Powała

Skomentuj wpis jako pierwszy!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


  • FOTORELACJE

  • marzec luty styczen