brama

Napisane przez: lena 13-06-2017

Kulinarny talent uczniów doceniony

Wiktoria Warzeszka i Kacper Luleczko uczniowie Zespołu Szkół Ekonomicznych im. Oskara Langego w Wodzisławiu Śląskim wygrali konkurs kulinarny Śląskie Smaki 2017.

Kolejna edycja największej imprezy kulinarnej w regionie cieszyła się w tym roku szczególnym zainteresowaniem. Do siedziby Zespołu Pieśni i Tańca „Śląsk” im. Stanisława Hadyny w Koszęcinie, współorganizatora Festiwalu, przyjechało blisko pięć tysięcy osób. Wodzisławscy uczniowie przygotowali: gołąbki z kaszą orkiszową i grzybami, sosem grzybowym oraz czipsem z pietruszki, zupę krem ze skorzonery na kaczym wywarze z kuleczkami mięsnymi w ziołowej panierce oraz chipsami ze skorzonery, a także policzki wieprzowe z puree z pieczonym czosnkiem, sosem rabarbarowym, groszkiem cukrowym i czipsami warzywnymi.

Opiekę nad uczniami w czasie przygotowań, jak i konkursu sprawowały: Monika Guz-Wszołek oraz Elżbieta Kaczmarek-Wija.

Skomentuj wpis jako pierwszy!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


  • FOTORELACJE

  • grudzien listopad pazdziernik